NO, SO, MATTE, SVENSKA, FRANSKA, MUSIK, IDROTT OCH HÄLSA, BILD

tisdag 24 januari 2017

Neutralisation - resultat

















3 droppar HCl
3 och 1/3 droppar NaOH

Vad fick jag ändra i min planering och varför fick jag ändra just det?

I planeringen så har vi skrivit att man ska hälla i droppar av HCl och NaOH. När vi utförde experimentet så blev det väldigt drastiska ändringar i färgen och pH-värdet när man tillsatte hela droppar. Det vi skulle kunna ha skrivit istället är att man ska hälla i mycket lite av HCl och NaOH. Man kan använda glasstaven för att ta en liten mängd. 

Vi kunde också ha skrivit exakt hur mycket vatten man skulle ha, om någon skulle få den här planeringen så skulle de nog undra hur mycket vatten man behöver i det här experimentet. Vi hade också kunnat skriva att man skulle använda specifikt kranvatten. 

För att verkligen kunna se vilken färg vattnet får så måste man ha ganska mycket BTB. Vi hade kunnat skriva hur mycket man borde ha i planeringen. 

Vi hade också kunnat skriva att man måste röra om ordentligt och en ganska lång stund. Annars så kan experimentet inte bli riktigt. Färgen ändrades inte för än efter en stund och det kunde bli en liten annan färg innan den gick över till den riktiga färgen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar