NO, SO, MATTE, SVENSKA, FRANSKA, MUSIK, IDROTT OCH HÄLSA, BILD

tisdag 10 maj 2016

Läsdagbok 5 - Var och när utspelar sig din bok?

Titel: Ur askan

Min bok utspelar sig i ett fantasy-land, så det är inte i vår värld. Landet som berättelsen utspelar sig i kallas Ravka och där finns det många olika viktiga platser som t.ex huvudstaden Os Alta. Landet är ganska stort och har härjats av krig i många år, det styrs av en kung och det finns två arméer som skyddar landet. En arme bestå av vanliga människor och den andra består av häxor. Just att det finns två arméer har haft ganska stor betydelse för landet och för hela berättelsen. I Ravka så har de också andra religioner, de tillber inte en gud utan massa helgon. 
Det finns också andra länder nära Ravka som t.ex Fjärda och ett stort hav som heter Sanna havet. När berättelsen utspelar sig är en lite klurigare fråga. Eftersom det utspelar sig i en annan värd så har världen inte samma historia och tideräkning som i våran värld. Många saker är likt våran medeltid men det finns också saker som tyder på att det är en mer modern tid. Den är inte så modern som det är nu i våran värld, men i boken så är de inte precis grottmänniskor. Många är bönder och soldater, men eftersom det finns häxor så har de kunnat utveckla sin teknik väldigt mycket.
I boken så åker de t.ex häst och vagn, vilket hör till en lite äldre tid. Men de finns också mer avancerade färdmedel som t.ex flygande båtar.
När man läser så får man ibland känslan av att det utspelar sig för flera hundra år sedan, men sedan så kan man få känslan att det utspelade sig mycket senare. Vilken känsla man får beror också lite på vart i Landet de befinner sig. Om de är ute i skogen eller är på flykt så känns det som om det är för länge sedan. Men om de befinner sig i t.ex slottet så finns det mer avancerad teknik så då får man en annan känsla. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar