NO, SO, MATTE, SVENSKA, FRANSKA, MUSIK, IDROTT OCH HÄLSA, BILD

söndag 15 maj 2016

Läsdagbok 6 - Författarporträtt

Titel: Ur askan

Författaren till Boken heter Leigh Bardugo. Hon är född i Jerusalem den 6 april, men är uppvuxen i Los Angeles. Hon har gått på Yale universitet och har hunnit jobbat som Journalist och smink och specialeffekts artist inom film. Nuförtiden så bor hon i Hollywood och är med i ett band som heter Captain Automatic, samtidigt som hon fortsätter att skriva böcker. 
Hon har skrivit 10 böcker, varav tre ingår i Grisha trilogin. Det finns också fyra kortare, fristående böcker som utspelar sig i samma värld som trilogin. Ett exempel på en av de böckerna är The Witch of Duva och Demon in the wood. Hon har också skrivit Ketterdam duon som innehåller böckerna Six of crowns och Crooked Kingdom. De böckerna utspelar sig också I samma värld som Grisa trilogin. Hon har också skrivit, eller varit med och skrivit, några böcker som inte ingår i serier. Som t.ex Slasher girls and Monster boys, där hon har samarbetat med andra författare, och hon ska publicera boken Wonder woman Augusti 2017. Men det är Grisa trilogin som hon är mest känd för. 
Leigh har en egen hemsida där man kan läsa om b.la hennes böcker, det finns tipps på hur man skriver, nyheter för om t.ex ska publicera en ny bok och det finns lämlar till intervjuer hon har varit med i. Man får också läsa hur hon tänkte när hon skrev böckerna i grisa trilogin. T.ex så får man veta att hon inspirerades av rysk kultur. 
Hon skriver för det mesta böcker i Genren Fantasy, Science fiction och historisk fiction. 
Författaren skriver sina böcker på ett relativt lätt språk, men texten blir ändå målande och hon får en verkligen att leva sig in i boken. Man får en tydlig bild av hur allting i boken ser ut vilket gör att man bara vill läsa vidare. Författaren överaskar en hela tiden och hennes böcker blir mycket oförutsägbara. Leigh Bardugo har verkligen ett snyggt språk och ett fantastiskt sätt att skriva sina böcker på. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar