NO, SO, MATTE, SVENSKA, FRANSKA, MUSIK, IDROTT OCH HÄLSA, BILD

tisdag 25 april 2017

Sannolikhet diskussion

A. 

1. Anna tänker logiskt och matematiskt. Joel utgår från hans egna erfarenheter och hur han tycker att det är.

2. Vi håller med Anna eftersom hon har det logiska och matematiska tänkandet. hon tänker som det rent matematiskt borde vara. Joel tycker att man aldrig får 6.or eftersom han vill ha en 6:a men det är finns bara 1/6 chans att få en sexa. 

3. Man kan få resultaten 1, 2, 3, 4, 5, och 6. Alla tal borde vara like lätta att få, eftersom det är lika stor chans att få alla sex talen. 

B. 

1. Anna tänker fortfarande väldigt matematiskt och logiskt. Joel tänker fortfarande lite utifrån hans egna erfarenheter men han tänker mer logiskt och matematiskt nu jämfört med första uppgiften. 

2. Vi håller med dem att det är svårt att få två likadana tal om man slår två tärningar. Chansen att man får två likadana tal är mindre än chansen att få två olika tal. Vi håller också med om att det är lättare att få ett tal mellan två och tolv eftersom det bara finns ett sätt att bygga 2 och 12 på men det finns flera sätt att bygga t.ex. talet 8 på.

3. Man kan få resultat mellan 2 och 12. Det är lättast att få ett tal mellan två och tolv eftersom det bara finns ett sätt att få 2 och 12 på, det är om man får två 1:or eller två 6:or. Det finns flera olika sätt som man kan få de andra talen på. Alltså är det störst chans att få ett tal mellan 2 och 12. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar