NO, SO, MATTE, SVENSKA, FRANSKA, MUSIK, IDROTT OCH HÄLSA, BILD

tisdag 19 april 2016

Läsdagbok 2 - Vilken genre tillhör din bok?



Tittel: Ur askan

Min bok tillhör genren Fantasy. Den tillhör fantasy eftersom att det utspelar sig i en påhittat värld med påhittad historia och religion, det finns magi och andra övernaturliga krafter, det finns magiska djur med magiska krafter och det finns många andra påhittade magiska saker. I boken är huvudkaraktären en häxa och hon kan kontrollera ljus. Det finns många andra häxor som kan kontrollera t.ex eld, vatten eller har helande krafter. I fantasyböcker så är det ofta onda och goda som slåss mot varandra och det finns i den här boken. 
Boken innehåller också romatik mellan två huvudkaraktärer vilket gör att den också tillhör genren kärleksromaner. Det är inte så att romantiken är en liten del utav historien, som att man vet att karaktärerna är kära i varandra men det spelar inte så stor roll på berättelsen, men boken så är kärleken en central del och styr ofta karaktärernas val. 

Boken är också en spänningsroman eftersom att de är många saker i boken som är typiska för spänning. Det är många situationer där huvudpersonen måste göra omöjliga val, det inte bara är karaktärerna som hotas utan hela samhället, det stämmer mycket bra in på boken eftersom att hela landet kommer gå under om inte huvudkaraktären räddar det med sina magiska krafter. Boken innehåller också våld som finns med i spänningsböcker. Det är de onda som vill ta över världen och det är krig så det är definitivt våld med i boken. Ett annat kännetecken för spänningsromaner som finns med i boken är att landet kommer gå under och karaktärerna kommer dö om de misslyckas. I början av boken vet huvudkaraktären nästan ingenting om magi och de onda krafterna men i den här sista boken så vet de väldigt mycket om det och det är ofta något som händer i spänningsböcker. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar